Bestäm över ditt framtida bostadsområde

Efterfrågan är stor på nyproducerade bostäder i Göteborg. Många ser fördelen med att kunna vara med och utforma sin bostad, men det är inte alla som vet att det går att vara med och påverka ett helt område.

Det kryllar av byggprojekt i Göteborg, och inom några år kommer helt nya områden växa fram i staden. Att välja en nyproducerad bostad skiljer sig på många sätt från att köpa en befintlig, bland annat tillkommer möjligheten att vara med och påverka både lägenhet och område menar Patrik Andersson, mäklare på Fastighetsbyrån.
– Vi kommunicerar ofta tidigt i processen med både byggherre och eventuella köpare. På så vis har vi möjlighet att framföra vad människor är intresserade av för typ av bostäder och vad de vill ska finnas i området.

Ett av de projekt som Fastighetsbyrån är involverat i är beläget i Gårdsten. En stadsdel som fram till nu har haft 85 procent hyresrätter, och där byggföretaget Serneke ska bygga mellan 250 och 270 bostadsrätter. I samband med det ska även ett helt nytt Gårdsten centrum byggas.
– Det är ett exempel på ett projekt där vi hjälper till med utvecklingen redan i produktionsfasen. Vill man vara med och tycka till i den processen är det bara att anmäla sitt intresse till oss.

LÄS MER PÅ GP…