Babak Kött & Chark

Babak Kött & Chark

Babak Kött & Chark

Muskotgatan 5
42441
Angered
Babak Seyed
031-332 09 60
babak_logo

Babak Kött & Chark grundades 1994, vårt mål har varit att erbjuda den bästa kvalitén till det lägsta möjliga priset hand i hand med exemplarisk service. Det som en gång i tiden började som en liten butik har idag vuxit till ett välkänt företag i västra Sverige.

Idag levererar vi kött dagligen till våra kunder i Göteborg med omnejd. Våra kunder består av välkända lyxrestauranger, stora restauranger, grossister samt butiker.

Förutom att vi styckar djur själva jobbar vi med de största och bästa leverantörerna i världen som är marknadsledande inom sina områden. De följer de strikta regler som är satta i branschen för att säkerställa kvalitén på köttet ut alla synpunkter. Med den typen av regelverk finns möjligheten att spåra köttet ända bak till den bonde som har avlat djuret – med andra ord full spårbarhet genom hela kedjan.

Vi har färska leveranser av kött flera dagar i veckan från leverantörer som ICM (Europas största leverantör av lamm) samt världens främsta kalvleverantör Van Drie Group. Utöver dessa importerar vi kött från USA, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Australien m.m. Självklart har vi också svenskt kött som vi beställer från Dahlbergs Slakteri varje vecka.

Babak Kött & Chark arbetar enligt förordningen 852/2004 om livsmedelshygien samt 853/2004 om hygienregler för produkter med animaliskt ursprung.

Vi följer även salmonellagarantin för handel med animaliska produkter inom EU där reglerna avser kött av nöt, svin och fjäderfä samt malet kött. Dessutom följer vi en HACCP-plan där kritiska styrpunkter kontrolleras och övervakas dagligen dör att säkerställa kvaliteten på våra produkter.

De senaste 3 åren har vi vuxit väldigt kraftigt och vi har satt en ny standard i köttleverantörbranschen vilket också våra kunder märkt. Vi är mycket stolta över att våra existerande kunder introducerat oss till nya samarbeten vilket också är det största beviset på att vi följer vårt mål med att hålla bästa kvalitet till lägsta pris.

Vänligen,
Babak Seyed
VD
Babak Kött & Chark